Niki De Proft kiest voor Lijst van de Burgemeester

Dat hij zou springen was al maanden duidelijk, enkel in wiens armen hij zou terecht komen was nog een vraagteken. Nu heeft Niki De Proft (44), de sympathieke uitbater van het café Mieregemhof, de knoop doorgehakt. Zowat alle partijen trokken aan zijn mouw, maar vanaf nu pronkt hij op de Lijst van de Burgemeester.

Lijstaanvoerder Maarten Mast toonde zich daar alvast erg enthousiast over. De voorzitter van voetbalclub Merchtem United gaat postvatten op de negende stek.

Was de lijst van LvB dan al niet volledig? Recent werd met de Peizegemse Martine Devis de 21ste en nog enige openstaande positie ingevuld. Dus moest er iemand sneuvelen en dat is in dit geval, Janoe Junius uit Bollebeek.

“Maar er moeten soms moeilijke keuzes gemaakt worden en dan kijkt iedereen automatisch naar de lijsttrekker,” aldus Maarten Mast. “Aan inzet ontbrak het Janoe zeker niet, integendeel. Er was een sterke lijst beloofd en dan kan ik ook niet anders dan de sterkste krachten proberen aan boord te houden. Ik denk dat we nu een ploeg hebben die velen ons geen benijden. Het zijn mensen van over het ganse grondgebied, leeftijdscategorieën en vertegenwoordigers van tal van verenigingen en beroepsgroepen.”

Niki De Proft komt dus de LvB-lijst vervoegen. “Het is een bekende figuur in Merchtem. Zonder meer een wit konijn en heeft mij heel wat overredingskracht gekost om deze topper binnen te halen,” vervolgt Mast.

Het worden dus drukke tijden voor de vrolijke café-uitbater. Het voetbalseizoen is opnieuw op gang geschoten en nu komen ook nog de verkiezingen van 13 oktober er aan. “Veiligheid en sport in de gemeente zijn voor mij erg belangrijk,” aldus Niki. Gemeentepolitiek kan ook aanstekelijk werken blijk baar, want Niki’s moeder Annie Mertens, gaat postvatten op de lijst van LB+ Meise Wolvertem! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk