Boerenkermis op Wayenberg

Waaienberg of Weyenberg en nu ook nog Wayenberg, wat is het nu juist? Het is nochtans simpel: Waaienberg ligt op Opwijks grondgebied en bij de buren van Merchtem klinkt het Weyenberg. Voor de jaarlijkse kermis “de Boerenkermis” heeft het organiserend comité beide schrijfwijzen gewoon samengevoegd tot Wayenberg! Daar is het nu volgend weekend vollen bak van zaterdag 27 tot en met 29 juli.

Aan muziek en amusement is er alvast geen gebrek want de affiche herbergt een waaier – what’s in a name? – aan activiteiten. Een greep daaruit. Zaterdag is er de dansavond met orgelmuziek en een DJ. Zondag is er onder meer de boerenbike, een marathon met paarden, ‘n country namiddag en ’s avond opnieuw bal met het orgel. Aan variatie is er in het programma zeker geen gebrek.

Maandag staat voor een wedstrijd voor windvliegers, kleerkastenverkoop, boerenspelen, de kleinveetentoonstelling en vendelen. De driedaagse wordt afgesloten met ‘William’ op het slotbal. En voor de hongerigen is er doorlopend barbecue. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk