Reuzenaronskelk in Plantentuin Meise staat in bloei

Sinds dinsdagmiddag worden bezoekers van Plantentuin Meise opnieuw getrakteerd op het spektakel van een bloeiende reuzenaronskelk. De ‘bloem’ is opengegaan op 6 augustus ‘s middags en meet een flinke 217 centimeter.

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum), algemeen bekend als ‘stinkbloem’ of ‘penisbloem’, is een zeldzame soort die enkel in de tropische bossen van Sumatra in het wild voortkomt. Een titaan die ook zijn naam eer aan doet, want hij heeft de grootste bloeiwijze ter wereld! Het geur- en kleurspektakel duurt slechts 48 tot 72 uur. Deze uitzonderlijke gebeurtenis is dan ook een gelegenheid om meer mensen bewust te maken van de bedreigingen voor deze plantensoort.

Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om de bloei te bewonderen, blijft Plantentuin Meise uitzonderlijk langer open. Het domein blijft open tot 21 uur op 6 en 7 augustus. Laatste toegang voor bezoekers is om 19u30, Vrienden van de Plantentuin (abonnees) kunnen tot 20u30 naar binnen.

Je kan de bloei van de reuzenaronskelk bewonderen in de gloednieuwe Groene Ark. Goed om te weten: héél binnenkort staat er nog een tweede bloei aan te komen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise