Cafébazen Annie en zoon Niki gaan politiek in

Zowel Annie Mertens als haar zoon Niki De Proft uit Merchtem stellen zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar. Ze doen dat respectievelijk bij LB+ in Meise en Lijst van de Burgemeester in Merchtem.

Vorige week werd bekend gemaakt dat Niki De Proft uit Merchtem opkomt bij de gemeenteraadsverkiezing. Hij is nieuwkomer bij de Lijst van de Burgemeester van Maarten Mast in Merchtem. Niki baat al jarenlang het Miereghemhof uit en is voorzitter van voetbalploeg Merchtem United.

Niki is Ă©Ă©n van de vier zonen van Staf De Proft en Annie Mertens uit Nerom bij Wolvertem. Staf is in de regio gekend als voormalig wielrenner en commentator bij wielerwedstrijden.

Ook Annie werd gevraagd door Ella De Neve, medelijsttrekker en Roger Heyvaert, lijstduwer om de lijst van LB+ in Meise/Wolvertem te versterken. Annie heeft jaren cafĂ© gehouden in Nerom en Merchtem. Ze kent de streek op haar duimpje en kent de verhalen achter heel wat deuren. Elke voormiddag vind je Annie achter de toog van het Miereghemhof waar ze een handje toesteekt. Annie leeft van sociaal contact en maakt graag plezier. In de namiddag staat haar deur open voor een babbel en een bubbel. “Voor LB+ is ze een grote meerwaarde omdat zij weet wat er leeft in de straten van ons dorp. En daar draait het nu om”, klinkt het.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk