Zus en broer pakken medailles op Provinciaal Kampioenschap tijdrijden

Roxanne (14) en Jérôme Vertongen (12) uit Wolvertem (Meise) gingen zopas vol voor het eremetaal op het Provinciaal Kampioenschap Vlaams-Brabant tijdrijden in Zolder. Ze trokken met een respectievelijke zilveren en goud plak mee naar huis.

Beiden koersen in de jeugdcategoriën voor het gekende Rudyco Cycling Team uit Hamme. Roxanne Vertongen bij de eerstejaars Nieuwelingen Dames, broer Jérôme bij de eerstejaars Aspiranten. Roxanne Vertongen pakte de zilveren medaille in haar categorie. Broer Jérôme kon de gouden plak mee naar huis nemen en kroont zich zo tot Vlaams Brabants kampioen tijdrijden bij de 12-jarige jongens. (Lees verder onder de foto)

Roxanne: “Sinds we samen in dezelfde ploeg kunnen rijden, is onze motivatie om er hard voor te gaan nog verder aangewakkerd. Mijn broer en ik zijn samen veel trainen. Ik wist al dat hij heel hard kan trappen en vol voor de winst in de tijdrit in Zolder wou gaan. We hebben hard gewerkt op training.”

Jérôme: “Mijn oudere zus leerde mij de juiste positie op de fiets aan om zo aerodynamisch mogelijk te kunnen rijden. Elke seconde telt in de tijdrit. Vol in de bochten durven gaan en niet remmen, hebben mij uiteraard ook geholpen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise