Huidige coalitie werkt ook de komende zes jaar verder

De huidige coalitiepartners Vernieuwing, CD&V MAX en N-VA hebben elkaar na een ‘constructieve’ onderhandelingsperiode gevonden. De huidige coalitie wordt met andere woorden in de komende legislatuur verdergezet.

De resultaten van de lokale verkiezingen in Grimbergen waren gunstig voor een verderzetting van de huidige bestuursploeg. De coalitie kon een meerderheid behouden en won daarbij nog één bijkomende zetel. Zo beschikt de ploeg vandaag over 18 van de 33 zetels. Na de verkiezingsdag startte burgemeester Bart Laeremans met een verkennende gespreksronde waarbij elke fractie in de nieuwe gemeenteraad afzonderlijk uitgenodigd werd. Na deze gespreksronde bracht hij de huidige coalitiepartners rond de tafel met als doel een sterke inhoudelijke denkoefening te houden rond allerelevante lokale thema’s.

Na de coalitiewissel in 2022 werden op verschillende vlakken keuzes gemaakt en stevige fundamenten gelegd voor de komende jaren, klinkt het. “De huidige coalitie werkte zo aan richtinggevende studies voor de toekomst van de gemeentelijke infrastructuur en zette orde op zaken in de gemeentelijke administratie met de werving van noodzakelijke en kwalitatieve profielen. Verschillende plannen en visies werden opgemaakt en liggen klaar om nu verder uitgewerkt te worden.”

“Het inhoudelijke akkoord geeft de meest essentiële krachtlijnen weer en is zeker niet limitatief”, stelt burgemeester Laeremans. “De bullets vormen de rode draad van een Grimbergs toekomstverhaal, dat in de komende maanden verder vorm krijgt met de opmaak van een duidelijke beleidsvisie. Het college zal daarin verder werk maken van een veelzijdige Vlaamse gemeente in de groene Vlaamse Rand, waar onze inwoners zich thuis kunnen voelen en waar het aangenaam en gezellig blijft om te wonen.”

“We willen daarbij nog meer dan vandaag onze troeven uitspelen op vlak van toerisme, erfgoed, natuur en menselijk kapitaal (buurtwerking, verenigingsleven, socio-culturele initiatieven…). We beseffen dat ook participatie en communicatie steeds belangrijker worden in de samenleving.”

Ruimte voor burgerbetrokkenheid creëren is dan ook één van de uitgangspunten van deze coalitie. “Onze nieuwe bestuursploeg zal tijdens de eerste vier jaar twee leden tellen van N-VA, met name Philip Roosen en Ewoud De Meyer en drie leden van CD&V MAX : Jelle De Wilde, Trui Olbrechts en Kirsten Hoefs. Daan Vertongen wordt voorzitter van de gemeenteraad. Tijdens de laatste twee jaar neemt Bart Van Humbeeck (CD&V MAX) het schepenambt over van Philip Roosen, die dan met pensioen gaat. Bij Vernieuwing blijven blijft dezelfde ploeg in het college: Karlijne Van Bree en Chantal Lauwers als schepen en Bart Laeremans als burgemeester.

“We willen in dit kader een bijzondere hulde brengen aan Rudi Van Hove”, vervolgt Laeremans. “Die heeft als voorzitter van N-VA hard meegewerkt om deze nieuwe coalitie tot stand te brengen. Om dwingende medische redenen moet Rudi evenwel afzien van de opname van een schepenambt. Hij zal helaas ook zijn zitje in de gemeenteraad om deze reden niet opnemen. We willen Rudi heel uitdrukkelijk danken voor zijn jarenlange inzet als mandataris en wensen hem het allerbeste toe.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise