Stelplaats wordt omgevormd tot Hoppinpunt

In Grimbergen werkt het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel aan de uitbreiding van de stelplaats van De Lijn. De stelplaats wordt zo omgevormd tot Hoppinpunt.

Met Hoppin wil Vlaanderen de modal shift stimuleren: de overstap of ‘hoppen’ van de wagen als belangrijkste vervoermiddel naar meer duurzame mobiliteit zoals stappen, fietsen, deelmobiliteit en openbaar vervoer of een combinatie daarvan. In Vlaams-Brabant komen er zo steeds meer Hoppinpunten bij. Nu is dus ook Grimbergen aan de beurt.

“Langs de Brusselsesteenweg (N202) wordt onder andere extra ruimte voorzien voor fietsen, waarbij ook het fietspad op de gewestweg zelf wordt heraangelegd”, zegt woordvoerder Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant. “Tijdens de werken wordt de rijstrook richting Brussel ingenomen, maar de hinder blijft beperkt. De werken zijn volgens de huidige planning voor eind augustus afgerond.”

In 2016 en 2017 kreeg de stelplaats van De Lijn in Grimbergen al een complete make-over met een nieuw onderhoudsgebouw, loodsen, dienstgebouw en busstation met verhoogde perrons. Dankzij een nieuwe overdekte fietsenstalling konden ook fietsers er voortaan hun twee- of driewieler kwijt.

Nu krijgt het openbaar vervoernetwerk van de Noordrand er dus ook een Hoppinpunt bij. Naast de kenmerkende paarse zuil, breidt Wegen en Verkeer de bestaande fietsenstalling uit, zodat ook deelfietsen en buitenmaatse fietsen voldoende parkeergelegenheid krijgen. De Kiss and Ride moet ervoor zorgen dat pendelaars gemakkelijk van de auto naar een ander vervoersmiddel kunnen ‘hoppen’.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise