Bib trapt nieuwe Leesjury en voorleesjaar af

Met veel enthousiasme kondigen bib Asse en bib Zellik de start van een nieuw Leesjury- en voorleesjaar aan. Vanaf 28 september kunnen lezers en luisteraars zich weer onderdompelen in verhalen vol avontuur, fantasie en spanning.

De Leesjury is de leesclub voor kinderen en jongeren tussen 6 en 14 jaar. Gedurende het Leesjury-jaar lezen de deelnemers zes tot acht recente boeken en gaan ze in gesprek met hun leeftijdsgenoten over wat ze hebben gelezen. Samen praten ze over de verhalen, personages en thema’s. De Leesjury is een fantastische manier om de liefde voor lezen te ontdekken en te delen. Alle jonge lezers uit Asse en omgeving zijn van harte welkom om zich in te schrijven als jurylid.

Van september tot maart lezen de leden van de Leesjury zes tot acht boeken. Tijdens vijf bijeenkomsten in de bibliotheek van Asse praten ze over wat ze gelezen hebben en wisselen ze ideeën uit met andere lezers van hun leeftijd. Aan het einde van het seizoen kiezen ze hun favoriete boek, waarna het Leesjury-feest losbarst.

Voor de jongere boekenliefhebbers vanaf 3 jaar organiseren bib Zellik en bib Asse elke laatste zaterdag van de maand een gezellig voorleesmoment. Kinderen kunnen genieten van spannende, avontuurlijke en fantasierijke verhalen, voorgelezen door enthousiaste vertellers.

De voorleesmomenten vinden plaats van september tot en met mei.

Bib Zellik: elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 tot 11.30 uur, Noorderlaan 21, 1731 Zellik

Bib Asse: elke laatste zaterdag van de maand van 16.00 tot 16.30 uur, Huinegem 2, 1730 Asse

Toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk