N-VA Asse stelt lijst voor

Nu heeft ook N-VA de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Dat Sigrid Goethals en niet Peter Verbiest de lijst zou trekken, was al geweten. Verderop staan er ook enkele verrassende nieuwkomers op de lijst, zoals Gilde-voorzitter Jos De Raedemaeker.

N-VA daagt coalitiepartner Team Burgemeester uit om de grootste partij van Asse te worden. In tegenstelling tot de voorbije verkiezingen, doet het dat niet met Peter Verbiest als lijsttrekker. De schepen van Ruimtelijke Ordening moet de lijstrekkersplaats laten aan collega-schepen Sigrid Goethals. De partij kiest hiermee voor een andere, directere stijl en hoopt zo het verschil te maken.

Verbiest staat wel op plek twee, onmiddellijk gevolgd door schepenen Katleen Meersseman en Johan De Rop. Gemeenteraadsvoorzitter Tim Lengeler verbaasde het afgelopen jaar met zijn coming out en werd recent nog knap tweede tijdens Mister Gay Belgium en krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen plaats vijf toegewezen. N-VA-voorzitter en voormalig schepen Joris Van den Cruijce zal de lijst duwen en is ook kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen.

Andere oudgedienden die zich opnieuw kandidaat stellen zijn ex-schepen Emiel Saerens, raadslid Marie-berthe Wyns, voormalig N-VA-voorzitter Gunter Slaus en gewezen brandweercommandant Louis Lombaert. “Ik ben  blij dat alle uittredende mandatarissen terug op onze lijst staan, we zijn best fier op ons werk van de voorbije zes jaar en willen ons dan ook tonen aan de kiezer”, zegt voorzitter Van den Cruijce.

De partij pakt ook uit met enkele opvallende nieuwe kandidaten. Patrick Biebaut wil vanop plaats tien zijn ambitie om schepen van Sport te worden, proberen waarmaken. Twee plekken verderop staat de bekende begrafenisondernemer Filip Van Hemelrijck. Maar de strafste stoot doet N-VA toch door Jos De Raedemaeker op de lijst te zetten. De huisarts en voorzitter van Harmonie De Gilde is een gekend figuur in Asse en heeft een profiel waar iedere partij wel naar gelonkt zal hebben. Hij krijgt bij N-VA plaats 30 toegewezen. 

De partij wil met een sterke lijst en een sterk verhaal een gooi doen naar het burgemeesterschap. “We streven naar een veilige Vlaamse gemeente met een eerlijk sociaal beleid en willen actief de verbrusseling tegengaan en de open ruimte beschermen. Met de ambitie om de grootste partij te worden, hopen we om een N-VA-burgemeester te kunnen leveren. Dat zou ons in staat stellen nog meer invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk