Autoloze zondag met tal van activiteiten

Zondag zijn er in heel het land activiteiten in het kader van Autoloze Zondag. Ook in Asse wordt de N9 tussen Wijndruif en station autovrij gemaakt vanaf 9 uur. Op het programma staan tal van activiteiten, van een kleuter- en tienerdorp tot een rommelmarkt.

Autoloze Zondag lokt iedere keer weer duizenden bezoekers naar het centrum van Asse. Doorheen het jaar is de auto koning op de N9, maar zondag wordt de drukke gewestweg vanaf 9 uur autovrij gemaakt. Ideaal voor een fiets- of wandeltocht. Maar vanaf 13 uur staan er ook tal van activiteiten op het programma. Hieronder lijsten we de voornaamste op.

Op het Gemeenteplein kan je terecht voor 3×3 basket, hockey en een kleuter- en tienerdorp met touwenparcours en volksspelen. Je kan er ook vertrekken voor een fietszoektocht van Asse naar Zellik. Ter hoogte van het Oud Gasthuis is er een boerenmarkt met lokale producenten, is het mobiel energiehuis open en kan je een bezoekje brengen aan het Erfgoedmuseum Asse. De Tour Surprise is dan weer een wandeling van 3,5 kilometer langs nieuwe street-artplekjes. Je kan die dag ook de werf van de KunstAs bezoeken.

Dankzij Raak Krokegem en Verduveld Asse keert ook de rommelmarkt terug op het programma. Het stukje steenweg ter hoogte van de drankencentrale De Bondt ligt er vaak wat verlaten bij tijdens Autoloze Zondag, maar dankzij de rommelmarkt, het springkasteel, het verkeersparcours voor jonge fietsers, de drank- en eetstand van Okra en KAJ en het optreden van Kliekakoestiek, zal het ook hier ambiance zijn.

In Zellik wordt de Noorderlaan autovrij gemaakt. Daar kan je vanaf 13 uur terecht voor de opendeurdag van het nieuwe cultuurcentrum ’t Gezel. Wandelclub De Trekplosters organiseert twee bewegwijzerde wandelingen en het knotsgekke Alibicollectief maakt er de straat onveilig. Tot slot kan je om 14 uur in deelgebied Wolfrot de nieuwe landschapswandeling ontdekken. Start is aan de Finse piste op de Asphaltcosite.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk