Verrassing bij Groen: niet huidig fractieleider Edward Van Keer maar wel Finke Jacobs trekt de lijst

De partij Groen trekt in Asse naar de gemeenteraadsverkiezingen met een nieuwe lijsttrekker. Zes jaar geleden was huidig fractieleider Edward Van Keer nog lijsttrekker maar hij laat die plaats nu aan Finke Jacobs.

Met Edward Van Keer (44), Finke Jacobs (31) en Cecile Sillis (79) heeft Groen momenteel al drie leden in de gemeenteraad van Asse, weliswaar in de oppositie. De partij bereidt zich nu stilaan voor op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober en doet dat met een nieuwe lijsttrekker. Want waar in 2012 en 2018 huidig fractieleider Edward Van Keer nog lijsttrekker was, kiest Groen nu voor Finke Jacobs als kopman.

“Het is een grote eer om de lijst te mogen aanvoeren met zoveel sterke medekandidaten” zegt de kersverse lijsttrekker. “Samen met de hele ploeg willen we van Asse een warme en bruisende gemeente maken waar iedereen welkom is en niemand in armoede leeft.” Als huidig gemeenteraadslid en voormalig voorzitter van de jeugdraad, voormalig Chiroleider en speelpleinmonitor wil Finke dat Asse een gemeente wordt waar jongeren alle kansen krijgen om te groeien en te bloeien.

Edward Van Keer staat deze keer op plek drie. Sinds 2013 zetelt hij als gemeenteraadslid en tussendoor richtte hij ook de Fietsersbond in Asse op. “Met Groen willen we dat Assenaren zich over zes jaar overal in Asse vlot en veilig kunnen verplaatsen, zowel te voet, te fiets, met de bus of de trein als met de auto.” Plek twee is dan weer voor de 37-jarige Mollemse Wendy Nicol.

Het derde raadslid van Groen, Cecile Verwimp-Sillis, duwt de lijst. Als senior van de bende wil zij dat senioren die dat wensen zo lang mogelijk in hun buurt in een aangepaste woning kunnen blijven wonen. “Om de zelfredzaamheid van senioren te verhogen en de eenzaamheid tegen te gaan, is het nodig dat de gemeente meer werk maakt van voldoende zorg in elke buurt, twee lokale dienstencentra opstart en meer eigen betaalbare sociale huurassistentiewoningen bouwt,” vindt zij.

De andere twee kandidaten die al werden aangekondigd, zijn Elfie Van Ransbeeck (56) op plek vier en Groen-voorzitter Joost Van Haelst (57) op plek vijf. De 27 andere kandidaten op de lijst van Groen worden de komende weken nog bekendgemaakt. Zij trekken wel met een duidelijk doel naar de kiezer. “Volgens ons is de leefbaarheid in Asse en haar deelkernen in het gedrang en dus is het tijd voor een koerswijziging. We hebben een concreet plan om van Groot Asse een leefbare, sociale en groene gemeente te maken waar iedereen zich thuis voelt.” 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk