Tweede editie van ZomerterrASSE

Voor het tweede jaar op een rij kan je iedere vrijdag en zaterdag in augustus op de Markt van Asse terecht voor ZomerterrASSE. Lokale verenigingen zorgen voor frisse drankjes, een foodtruck voor hapjes en bands voor een muzikale act.

Voor het tweede jaar op rij wordt de Assese Markt iedere vrijdag en zaterdag in augustus omgetoverd tot een gezellige zomerbar. Iedereen is dan welkom om er te genieten van een fris drankje, een snack bij de foodtruck en een muzikale act. Lokale vereniging houden in augustus de zomerbar op de Markt open. Welke verenigingen dit zijn, werd beslist tijdens een loting. Wereldwinkel Asse vzw, HAP Asse, Asbikers, d’Harmonie en Natuurpunt Asse kwamen als gelukkigen uit de bus.

Wekelijks zorgt een mobiele band voor aangepaste muziek. Zo kan iedereen vanop het terras meegenieten van de ambiance. Dit jaar is er zowel op vrijdagen als op zaterdagen een muzikale act voorzien. Brass Party, een band die een link heeft met Asse, bijt op vrijdag 2 augustus de spits af. Nadien volgen er nog artiesten als PassePartoe, 3 of a kind en Rock au vin.

Zaterdag 24 augustus staat volledig in het teken van de kinderen. ZomerterrASSE opent die dag al in de namiddag, en de muzikale act Appeltjesmoes zorgt dan voor het nodige entertainment voor de allerkleinsten. ZomerterrASSE loopt van vrijdag 2 tot en met zaterdag 31 augustus. De hele maand is de Markt sfeervol aangekleed met een palettenterras en guirlandes. Kinderen vinden dan ook leuke speeltoestellen op de Markt. 

Schepen van Lokale Economie en Middenstand Sigrid Goethals (N-VA) is enthousiast over ZomerterrASSE. “Net als vorig jaar brengt ZomerterrASSE onze gemeenschap samen. De Markt herleeft dankzij de levendige en gezellige sfeer die er heerst. Aanvullend op het aanbod van de lokale horeca op de Markt, is ZomerterrASSE nog een extra reden om samen te komen en te genieten van een heerlijk avondje uit.”

“Daarnaast wordt er heel bewust gekozen voor lokaal muzikaal talent”, gaat schepen van Cultuur Geert Heyvaert (CD&V) verder. “Zo probeerden we zo veel mogelijk Assese artiesten op de affiche te krijgen. We geven met ZomerterrASSE zowel lokale artiesten als Assese verenigingen de kans zich bekend te maken bij het grote publiek.”

Het volledige programma kan je vinden op de Facebookpagina of website van de gemeente Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk