Huisarts Dirk Wynant overleden

Huisarts op rust Dirk Wynant (op de foto boven met de stropdas) is afgelopen vrijdag op 77-jarige leeftijd overleden thuis in Asse. Wynant had jarenlang zijn huisartsenpraktijk op de Potteel maar ging eind 2020 met pensioen.

Op sociale media uiten heel wat (ex-)Assenaren hun dank uit voor de jarenlange goede samenwerking met de geliefde huisarts uit Asse. Zelfs patiënten die al jarenlang niet meer in Asse wonen, getuigen hoe ze voor een consultatie bij de huisarts nog steeds bij dokter Wynant te rade gingen. Ze vertellen hoe hij steeds zijn tijd nam voor een onderzoek of een gesprek en de patiënt nooit onnodig ongerust maakte, maar telkens doorverwees naar de juiste specialist.

Dokter Wynant startte zijn carrière begin jaren ‘70 als huisarts in Asse, toen nog met een praktijk op de Markt. In de jaren die volgden, stond hij steevast paraat voor zijn patiënten. Eind 2020 ging hij, zonder daar zelf veel aandacht aan te geven, met pensioen. Maar zijn patiënten getuigen hoe hij hen nadien toch nog bleef opvolgen en regelmatig eens kwam bezoeken. En ook tijdens de coronapandemie nam hij nog een coördinerende rol op zich in Asse.

Huisartsen uit Asse vertellen hoe dokter Wynant ook bij zijn collega’s graag gezien werd en alom geprezen werd voor zijn inzet. Zo had hij een leidende rol in heel wat organisaties en belangengroepen. Begin jaren ‘90 zette hij zich in voor de gezamenlijke uitbouw van de thuiszorg en korte opvang in Asse.

“De uitbouw van het een volwaardige eerstelijnszorg, waar Asse toch een voortrekkersrol heeft gespeeld en zoals het later overgenomen is en in regels gegoten onder minister Vandeurzen, dat was Dirk. Onbezoldigd, idealistisch en met genoeg energie om iedereen mee te sleuren, altijd goedgezind en optimistisch. Ere wie ere toekomt, Dirk was een pionier in Vlaanderen”, schreef dokter Frank Michiels lovende woorden over zijn collega bij zijn pensioen.

Dokter Dirk Wynant overleed afgelopen vrijdag thuis in Asse na een slepende ziekte. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk