‘Onco near home’ bij huisartsenpraktijk De ELM

Toen de groepspraktijk De ELM (Eerste Lijn Merchtem) iets meer dan een jaar geleden werd geopend lag de Spiegellaan er nog deels onafgewerkt bij. Zes huisartsen bevolkten het nieuwe gebouw, maar er waren zeker nog vrije kantoren. Ondertussen ligt de Spiegellaan er schitterend bij en is ook De ELM al flink gegroeid. Nu is er ook ‘Onco near home’. In samenwerking met het UZ Brussel wordt voortaan ook oncologische zorg aangeboden.

Sinds 1 september kunnen patiënten terecht in De ELM voor een afspraak met een medisch oncoloog Dit initiatief heeft als doel om de oncologische zorg dichter naar de patiënt te brengen en de communicatie tussen huisartsen en oncologen te verbeteren. 

Het ‘Onco near home’ project zorgt er voor dat patiënten met het vermoeden van een nieuwe diagnose van kanker snel bij een oncoloog terecht kunnen voor hun oppuntstelling en dat patiënten zich ook kort bij huis kunnen begeven voor het bespreken van onderzoeksresultaten of het opvolgen van behandelingen. Bovendien brengt het project de oncoloog ook dichter bij de huisarts waardoor dies amen kunnen streven naar een optimale zorg.

prof. dr. Lore Decoster

Elke woensdagvoormiddag is prof. dr. Lore Decoster, arts-specialist medische oncologie aan het UZ Brussel en nota bene van Merchtem, beschikbaar voor consultaties. Prof. dr. Decoster: “Dit initiatief sluit aan bij onze “Onco Near Home”-visie, waarbij we streven naar het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige zorg in de nabijheid van de patiënt. Hierdoor kunnen ook bepaalde behandelingen, zoals orale therapieën, veilig, efficiënt én dicht bij huis worden verstrekt.”

Op de groepsfoto is prof. Dr. Decoster de vierde van links, samen met de dokters van De ELM en de verpleegkundige. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk