Femke Hermans traint bij Celtix in Opwijk

Eind volgende maand trekt Femke Hermans naar de Verenigde Staten om daar haar IBF-wereldtitel bij de superwelters te verdedigen. In de voorbereiding naar die kamp tegen de Amerikaanse Oshae Jones is de Londerzeelse ook een nieuwe weg ingeslagen, letterlijk en figuurlijk. Ze traint niet langer bij Boxing Club Bufi in Thieu maar korter bij de deur, namelijk in Opwijk bij Celtix, de fitness-, boks- en gymclub in Opwijk.

“Ik heb gekozen voor een andere omgeving en nog niet eerder trainde ik zo kort bij de deur,” vertelt Femke tijdens de trainingen door. “Geen slecht woord over de club waar ik eerder trainde evenwel. Junior Paulet blijft mijn trainer, ook hier in Opwijk. Hij heeft de afgelopen jaren mee gewerkt aan het evolueren van mijn capaciteiten en stijl. Bovendien ligt hij ook mee aan de basis van mijn twee wereldtitels. Logisch dat onze samenwerking intact blijft. Verder blijft alles hetzelfde in mijn entourage.”

Met Celtix zit Hermans bovendien aan het juiste adres want alles is er voorhanden. Zeker voor boksers. De club is het mekka voor kickboksers en blijft boomen in die sector, zeker bij de jeugd. “Het is geen dure sport en voor iedereen financieel haalbaar,” aldus trainer en duivel-doet-er-al inde club, Roger Van Audenhove.

Roger is gelouterd in het kickboksen en kent de bokswereld als zijn broekzak. In de club worden ook kampioenen in die sport gekneed. Enkele jaren geleden vormde Anke Van Gestel nog het uithangbord van Celtix. Ondertussen huizen er ook nu weer twee wereldkampioenen, deze keer in de MMA of de mixed martial arts. Dit is een multidisciplinaire vechtsport waarbij technieken uit verschillende andere vechtsporten worden gecombineerd.

“Vorige week nog trok ik met Jun Erko, een Antwerpse Bosniër, naar Slovenië voor zo’n MMA-kamp bij de lichtzwaargewichten (-93kg),” vertelt Van Audenhove. “Hij kwam hier ooit op televisie als bodybuilder in Belgium’s Got Talent en verzeilde zo in de bokswereld. De kerel is bijzonder populair in de Balkanlanden en nu nog meer sinds hij daar de wereldtitel pakte. Eerder dit jaar won ook Alain Van de Merckt uit Strombeek ook al een wereldtitel in die discipline bij de middengewichten (-85kg).” Beide boksers trainen in Opwijk. Nu al te onthouden is dat Celtix op 30 november al voor de 14 keer het boksgala Prime Time organiseert in de Merchtemse sporthal. (eb)