Eerstesteenlegging van de nieuwe MAI-school in Karenveld

‘De kraan’ weet iedereen staan in het Opwijkse centrum en dat het MAI daar een nieuwe school laat bouwen is inmiddels ook een bekend gegeven. Donderdag 17 oktober vond op die plek in de Kloosterstraat, naast het klooster, de eerste steenlegging plaats van het nieuwe gebouw. Dat was symbolisch want er is daar al stevig gewerkt, zoveel was duidelijk bij een bezoek aan de werf.

Directeur Hilde Aelbrecht en haar team mochten heel wat volk begroeten voor dit mooi moment. “Hier wordt een steen verlegd van Heiveld naar Karenveld en niet zo maar een steen,” aldus Aelbrecht, die als directeur van de school ondertussen al een aardig woordje kan “meeklappen” over bouwen. “We verleggen hier een heel team en een hele werking!”

In haar bevlogen speech overhandigde Hilde een klein doosje aan de delegatie van de zusters van H. Vincentius A Paolo. Zij zijn momenteel nog met negentien in Opwijk. In het doosje stak een papiertje met de vraag “Willen jullie onze meters zijn?” De zusters antwoorden volmondig ja!

Ondertussen was ook een houten kader opgevuld met beton en daar werden zelfgemaakte stenen van de leerlingen ingedrukt. Die mooie kader zal een plaatsje krijgen op de campus. De andere stenen worden ingepast in een kunstwerkje. De mensen van de bouwfirma kregen vervolgens een goud gekleurde ‘eerste steen’.

Architect Stijn van Low gaf een korte beschrijving van het te realiseren project en het is aan de firma Vandenbussche om dit recht te trekken. “We zouden graag zien dat we begin 2026 definitief onze intrek kunnen nemen in de nieuwe school;” is de wens van de schooldirecteur. Steven Wielandts, vicaris-generaal voor het Aartsbisdom Mechelen-Brussel zorgde op zijn beurt voor een bevlogen toespraak.

Hilde Aelbrecht wees er de bouwfirma er op dat er niet zo maar een school opgetrokken wordt. “De school is een veilige thuishaven voor de leerlingen, waar ze een beroep kunnen leren. Voor de meesten van hen is dit misschien wel de enige warme, veilige en beschermde plaats om volwassen te worden. Neem dit mee in elke steen die jullie leggen!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk