VERKIEZINGEN MERCHTEM: LVB en N-VA vormen coalitie

De Lijst van de Burgemeester en N-VA hebben de handen in elkaar geslagen om een coalitie te vormen die in totaal 13 zetels vertegenwoordigt in de gemeenteraad. Onder leiding van burgemeester Maarten Mast van de Lijst Burgemeester (LVB) en kopstuk Reinhoud De Bosscher van N-VA, leggen beide partijen de basis voor een stabiele en duurzame samenwerking.

De Lijst Burgemeester wist, ondanks stevig oppositiewerk, zijn vorige resultaat te bestendigen en behaalde 9 zetels. N-VA breidde haar invloed uit met een vierde zetel. Deze partijen hebben bewust voor elkaar gekozen en vonden elkaar snel, omdat hun programmapunten nauw op elkaar aansluiten. De kernpunten van hun beleid zullen gericht zijn op betaalbaar en goed wonen, het ondersteunen van lokale economie, een ander mobiliteitsbeleid waarbij de handelskernen steeds bereikbaar blijven en een zorgvuldig, evenwichtig financieel beleid. Minder overheid en een efficiëntere administratie staan daarbij voorop.

Maarten Mast en Reinhoud De Bosscher

Burgemeester Maarten Mast benadrukt: “Als gemeente in de nabijheid van Brussel staan we voor grote uitdagingen. Betaalbaar wonen blijft voor ons een absolute prioriteit. De verstrenging van de gewijzigde ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP’s) willen we absoluut behouden, maar daarnaast moeten we ook nadenken over nieuwe, flexibele woonvormen zoals o.a. cohousing, zorgwonen en kangoeroewonen. Het is ons doel om deze nieuwe woonvormen zonder drempels toepasbaar te maken voor onze inwoners. Dit alles met respect voor het landelijke karakter van onze gemeente. “

Ook Reinhoud De Bosscher van N-VA ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet:
“We hebben gekozen voor een samenwerking omdat we geloven dat we samen de uitdagingen van deze tijd aankunnen. Met aandacht voor een versterking van onze lokale economie en het garanderen van een goed bereikbaar handelscentrum, bouwen we aan een Vlaamse gemeente waar iedereen zich thuis voelt. We gaan ons inzetten voor een financieel evenwichtig beleid, waarbij we efficiënt met middelen omgaan en inzetten op slimme, duurzame keuzes.”

De bevoegdheden zullen later deze week verdeeld worden, het college zal er als volgt uitzien:

Burgemeester: Maarten Mast 

Schepenen: Julie Asselman, David De Valck, Dirk Blomme, Steven Elpers (4 jaar), Nathalie Hellinckx (2 jaar), Reinhoud De Bosscher. 

Gemeenteraardsvoorzitter: Nathalie Hellinckx (4 jaar), Lieven Stassijns (2 jaar)

Met deze coalitie willen beide partijen een sterk signaal afgeven: ze staan klaar om met daadkracht de komende jaren vorm te geven en de gemeente verder te laten groeien op een duurzame en inclusieve manier.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk