VERKIEZINGEN MERCHTEM: LvB blijft de grootste en vormt coalitie met N-VA. CD&V plus wordt uit de meerderheid gezet.

Toen de uitslagen van de twee laatste stemburelen waren binnengelopen was het in en buiten de kantine van FC Cristal Boys tijd om te klinken voor de Lijst van de Burgemeester. Met burgemeester Maarten Mast als stemmenkampioen (1594) blijft LVB niet alleen de grootste maar is de partij nu ook aan zet. Niet vergeten, LvB verliest wel een zetel en heeft er nu 9.

De huidige schepenen scoren ook goed, maar een opvallende rijzende ster is ex-politieagent Dirk Blomme uit Ossel met 618 stemmen. Hij debuteert in de politiek en telt amper 40 stemmen minder dan routinier David De Valck. Ook Martine Devis uit Peizegem scoorde sterk met 374 stemmen. De derde nieuwkomer, Niki De Proft van het Mieregemhof, wist zich eveneens te plaatsen (347).

Huidig coalitiepartner cd&v plus Merchtem wint dus een zetel. Lijstrekker Lien Casier (952), schepen Toon Luypaert (662) en gemeenteraadslid Michiel De Potter (548) boekten mooie resultaten. Simon Graind’Orge blijkt een sterke nieuwkomer (426). Voeg daar nog Mieke Abbeloos (412) bij en met die vijf mensen lijkt een voortzetting van het huidig bestuur een mogelijkheid. Lijkt niet alleen, want beide partijen gaven al meermaals aan hun samenwerking te willen verder zetten. Wordt vervolgd.

De verkozenen van cd&v plus Merchtem, zonder Michiel De Potter

PRO Merchtem kon de LvB dus niet ‘verwaggelen’. De verwachtingen waren hoog gespannen doch de partij blijft op 7 zetels steken. Lijsttrekker Joris Verspecht scoorde met 1195 voorstemmen wel erg goed. Bij N-VA werd kopman Reinhoud De Bosscher, de voorbije maanden erg nadrukkelijk aanwezig in het straatbeeld, beloond met 859 stemmen. Finaal wint de lijst 1 zetel.

Vlaams Belang kon 498 kiezers bekoren, maar blijft met lege handen achter. Groen, dat nog een lagere score haalde, verdwijnt van het politiek toneel.(eb)

Wie de volledige resultaten wil bekijken kan terecht op:

https://okt24.vlaanderenkiest.be/#/gemeente/23052

De verkozenen van de Lijst van de Burgemeester

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk