Werkmannen in nieuwe outfit gestoken

De medewerkers van de technische diensten van het gemeentebestuur van Grimbergen gaan sinds kort aan de slag in hun gloednieuwe kledij. Deze sluit aan bij de huisstijl die enkele jaren geleden werd gelanceerd.

“De broeken zitten veel makkelijker en er zitten meer zakken aan”, zegt schepen van Personeel Karlijne Van Bree (Vernieuwing). “De nieuwe schoenen zitten nog beter dan de vorige. De medewerkers van de technische diensten zijn duidelijk tevreden over de nieuwe kledij die de Dienst aankoop en facility voor hen uitzocht. Signalisatiekledij, broeken en persoonlijke beschermingsmaterialen werden bedrukt met het logo van het lokaal bestuur.”

“De werkmannen mochten zelf mee de kledij kiezen en pasten verschillende modellen. Bij de keuze voor nieuwe werkkledij werd rekening gehouden met enkele specifieke criteria. Een eigentijdse stijl, goed draagcomfort, goeie pasvorm voor alle maten, functionaliteit en de industriële wasbaarheid. Maar wat hier het meest voorop staat, is de veiligheid en met name de zichtbaarheid en de duurzaamheid van deze kledij.”

Met de aankoop van de nieuwe werkkledij vereenvoudigt de gemeente ook het onderhoud. ”Een industriële wasserij haalt de werkkledij elke week op en levert op dat moment ook propere”, gaat de schepen verder. “De oude kledij zal door de wasserij gerecycleerd worden.”

“Als lokaal bestuur hebben we veel respect en waardering voor de medewerkers die dagelijks zorgen voor ons openbaar domein. Ze voeren hun taken in niet altijd even comfortabele omstandigheden of weersituaties uit. Ze verdienen tijdens het uitvoeren van hun werk dan ook goede en aangepaste uitrusting. De hernieuwing van de werkkledij zal dit jaar ongeveer 50.000 euro kosten.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise