Marie-Anne Vanderhasselt stelde boek over vriendschap voor

Op een avond van Jong cd&v plus Merchtem in De Wereld van Alice, op 3 oktober, stelde Marie-Anne Vanderhasselt haar boek ‘Je bent een vriend van mij’ voor. Het boek, dat al heel wat belangstelling kreeg, gaat ondertussen vlot over de toonbank in de boekhandels, ook in de Standaard Boekhandel in Merchtem.

Marie-Anne is inmiddels geen onbekende meer in Vlaanderen sinds ze tv-persoonlijkheid Tom Waes onder handen nam in het programma Kalm Waes. Ook in de pers en op de radio wilde men wel eens wat meer weten over dat boek. Marie-Anne is klinisch psycholoog, professor en hoofdonderzoeker aan het labo Experimentele Psychiatrie van de Universiteit Gent en doet in haar lab al jarenlang onderzoek naar stress. Zij is de echtgenote van gemeenteraadslid Michiel De Potter (cd&v plus Merchtem) en moeder van drie kinderen. Begin vorig jaar presenteerde ze haar boek “Ouders onder hoogspanning” en nu is er ook “Je bent een vriend van mij”

De auteur gaat in het boek op zoek naar de diepere betekenis van vriendschap. “Er zijn weinig dingen in het leven die zo waardevol zijn als vriendschap. Vriendschappen helpen om een cognitieve achteruitgang af te remmen, en de levensverwachting te verlengen,” aldus Vanderhasselt. “Vrienden zijn een uitstekend medicijn tegen stress en angst, en zelfs de beste antidepressiva die je je kan indenken. Kort samengevat: ze zorgen ervoor dat we langer en gelukkiger leven. Daarover gaat dit boek, een amicale dans tussen wetenschap en wetenswaardigheden.” (eb)