Tweede speelveld voor hockeyclub Merode

Hockeyclub Merode heeft in de Populierendallaan een tweede speelveld in gebruik genomen. De gemeente en de club investeren zo fors in bijkomende sportinfrastructuur. Dat was ook hoognodig, want de club telt inmiddels 550 leden, een aantal dat elk jaar toeneemt.

“We zijn enorm trots dat we negen jaar na de oprichting van onze club, dankzij de hulp van de gemeente Grimbergen, ons tweede hockeyveld mogen inhuldigen”, zegt voorzitter Benoit Maerten (50) van Hockeyclub Merode.

De inhuldiging vond plaats tijdens de Family Day op zaterdag 31 augustus. “De investering beloopt 1,2 miljoen euro, waarvan de gemeente zo’n 800.000 euro financiert. De club staat in voor de rest.”

“Het gaat om een zogenaamd ‘waterveld’. Dat is nodig om de puck -de wedstrijdbal- te laten ‘hooveren’, eigenlijk een beetje te laten zweven of glijden over de grasmat. Naast de aanleg van het nieuwe veld, zijn er ook groene zones aangelegd en er is een omheining geplaatst. Het clubhuis werd eveneens heringericht.”

“Onze club ontstond negen jaar geleden op de terreinen van Ter Wilgen”, vult PR-verantwoordelijke Denis De Wagheneire (45) van Hockeyclub Merode aan. “Ons clubhuis bestond toen nog uit een caravan. We groeiden en verhuisden naar het voetbalveld aan de Populierendallaan.”

“Toen FC Borcht fusioneerde met Beigem en Humbeek, konden we het terrein hier als enige club gebruiken. Het aantal leden groeit nog altijd. We tellen momenteel 550 leden. Daarom was de aanleg van een tweede hockeyveld echt nodig.”

“Nu kunnen we alle jeugdspelers letterlijk een plaats op het veld geven. Voordien moesten we heel veel spelertjes op weinig ruimte laten trainen. Dat is helemaal niet praktisch en ook niet goed voor hun ontwikkeling.”

“We verwelkomen nog altijd graag nieuwe leden”, aldus nog Denis. “Met het tweede hockeyveld erbij, hebben we plaats zodat iedereen kan trainen en spelen. In september zijn er overigens gratis proeftrainingen voor alle leeftijden.”

Info: www.hcmerode.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise