Nieuw recyclagepark opent de poorten

Na maanden van intensieve voorbereidingen en bouwactiviteiten beschikt Strombeek-Bever sinds 7 september opnieuw over een recyclagepark.

Het oude recyclagepark van Strombeek-Bever sloot op 31 december 2021 definitief. Als tussentijdse oplossing konden inwoners terecht in het recyclagepark op de Humbeeksesteenweg of in een van de buurgemeenten, zoals Koningslo. Voor het beheer van haar recyclagepark werkte gemeente Grimbergen in die periode samen met afvalintercommunale Incovo, die vandaag nog steeds instaat voor het opvolgen van de sluikstortproblematiek.

Het beheer van het recyclagepark is sinds 1 januari 2024 in handen van Intradura. Plannen voor een nieuw recyclagepark op de hoek van de Nijverheidslaan en de Kleinewinkellaan in Strombeek-Bever lagen al een tijd op tafel. In afwachting werd op 6 april 2024 een pop-uprecyclagepark geopend voor gemengd tuinafval.

Strombeek-Bever heeft nu dus weer een recyclagepark waar inwoners met hun afval terechtkunnen. “Concreet gaat het onder meer om tuin- en bouwafval, hout, metalen, glas, papier, plastics, textiel en elektronisch afval”, zegt schepen van Afvalbeleid Chantal Lauwers. “Het uitgebreide recyclagepark aan de Kleinewinkellaan biedt een breed scala aan diensten om dat afval efficiënt te scheiden en te recycleren. Binnenrijden doe je via de Kleinewinkellaan en buitenrijden via de Nijverheidslaan (zie plannetje)”

“Het recyclagepark zal geopend zijn op woensdag van 13.15 u. tot 18.45 u., op zaterdag van 8.30 u. tot 11.45 u. en van 12.30 u. tot 15.15 u.”, aldus de schepen. “Zoals gebruikelijk dient men vooraf te reserveren via https://intradura.mijnrecyclagepark.be of telefonisch via 02 334 17 40.

De tarieven blijven ongewijzigd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise