Na De Kast is er nu ook De Mini Kast

Een tijdje geleden opende de gemeente Merchtem een tweedehandswinkel voor kleding in het ex-politiekantoor in de August De Boeckstraat. Een gedeelte van ‘het moederhuis’ – zoals het in de volksmond nog wordt genoemd – kreeg daar een eerste invulling met De Kast, zoals de winkel noemt. Nu is daar ook De Mini Kast bijgekomen en op 21 september opent ook de Fietsbieb haar locatie in het gebouw.

Schepen van Welzijn en Sociale Zaken Julie Asselman (LvB) lichtte bij de opening toe dat het in feite allemaal begon met het winnen van een geldprijs bij de Lion’s Club in Asse. “We zochten een goed doel om dit geld te besteden en de sociale dienst opperde dat er wel iets te doen was met kinderkleding. Dat leek wel wat en er werden ruimten ingericht in het gebouw, aansluitend bij De Kast. De werkmannen van de gemeente zorgden voor de kasten en de inrichting. Het oogt alleszins piekfijn.

En bij deze ook een warme oproep aan iedereen om geen kinderkleding weg te gooien of in kasten of op zolder te gaan stockeren. Breng het naar De Mini Kast en je maakt er andere mensen gelukkig mee!”

Hoe werkt het ruilsysteem?

Je brengt kleding en materiaal geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar binnen, in goede en gewassen staat. In ruil hiervoor krijg je jetons. Met deze jetons kan je winkelen in De Mini Kast. Een voorbeeld om dat te staven: Je brengt 1 T-shirt in goede staat binnen en je krijgt 1 jeton. Je koopt 1 T-shirt en je betaalt 1 jeton.

Wat mag ik binnenbrengen?

Kleding en materiaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Jassen, beddengoed, broeken, truien, kleedjes, schoenen, luierzakken, speelmatten, … Het is belangrijk dat wat je binnenbrengt in goede staat is. Vuile of kapotte spullen worden niet aanvaard.

Wanneer kan ik materiaal binnenbrengen?

Indien je ervoor kiest om kleding en materiaal te doneren (en je dus geen jetons wil ontvangen), kan je je spullen afgeven aan het snelloket van campus Gasthuisstraat (tijdens de openingsuren).

Als je jetons wil ontvangen in ruil voor je binnengebrachte kleding en materiaal, dan kom je langs in De Mini Kast (tijdens de openingsuren). Een medewerker van De Mini Kast zal daar je binnengebrachte spullen controleren, alvorens ze in te ruilen voor jetons.

Openingsuren

Dinsdag: 9 uur – 11.30 uur

Elke eerste dinsdag van de maand is De Mini Kast geopend tussen 17.30 uur en 19.30 uur.

Iemand die graag wil meewerken wordt er met open armen ontvangen want men is nog op zoek naar vrijwilligers. Interesse? Meld je dan via snelloket.cg@merchtem.be of aan het snelloket van campus Gasthuisstraat, Gasthuisstraat 17. (eb)