Groen Merchtem bouwt ’t Karrewiel om tot uitvalsbasis

In café ’t Karrewiel stond de kraan al een tijdje droog en leek het einde verhaal. Met de kermis brandde er opnieuw licht en werd de zaak nieuw leven ingeblazen. Nu hangt reclame voor Groen Merchtem op de gevel. Niet zo uitzonderlijk op het eerste zicht want uitbaatster Diane is die partij wel gezind. De partij nestelt zich daar letterlijk en figuurlijk in een oase van groen. Het gebouw is dermate een groene wand geworden, dat de naam van de zaak nog amper te bespeuren valt.

“We maken er deze campagne onze uitvalsbasis van. Meer nog, we gaan zelfs het café tijdelijk heropenen!” aldus raadslid Ludwig De Mesmaeker.

“Sommige partijen klagen over cafés die sluiten, maar doen er iets aan,” knipoogt Groenvoorzitter Berten Van Herp, die de lijst zal trekken voor de komende verkiezingen. “Het Karrewiel is ideaal gelegen als uitvalsbasis. Letterlijk onder de kerktoren en pal in het centrum. Maar we gaan er meer doen dan vergaderen en materiaal stockeren.”

Dat beaamt ook Ludwig De Mesmaeker, die de lijst duwt. “Zes donderdagavonden lang doen we de deuren van het café ook open. Je zal er terecht kunnen om kennis te maken met de kandidaten en te proeven van de befaamde bierkaart. Elke avond voorzien we ook een thema waarover we een’ klapke’ kunnen doen.” De deuren zullen telkens opengaan rond 20u. Het overzicht van de thema’s staat hieronder.

“Het is niet de bedoeling om zware uiteenzettingen of presentaties te doen,” gaat Berten Van Herp verder. “Iedereen kan op een laagdrempelige manier komen kijken wat onze visie is. Je hoeft geen expert te zijn. Je hoeft het ook niet eens met ons te zijn. We zorgen voor een aangenaam kader waar we onze visie kunnen verkondigen, veel beter en persoonlijker dan wat over en weer geroep op sociale media. Mensen dichter bij mekaar brengen staat niet voor niets in ons programma.”

Op de hiernavolgende donderdagen kan er gepraat worden over:

5/9 Water
12/9 Socialer Merchtem
19/9 Deelgemeentes
26/9 Betaalbaar wonen
3/10 Mobiliteit
10/10 Klimaat

(eb)