Team Burgemeester Asse (kartel CD&V-Vooruit) stelt haar kandidaten voor aan de kiezer.

Team Burgemeester, onder leiding van huidige burgemeester Koen Van Elsen, gaat volop voor een nieuwe termijn. Asse sterker maken door een leiderschap dat niet polariseert maar wel verbindt. Een lijst waar jongeren, senioren en Assenaren met andere roots, samenwerken.  Koen Van Elsen stelde zondag zijn kandidatenlijst voor. 

Liisttrekker Koen Van Elsen, gaat voluit voor een nieuwe termijn als burgemeester.  

Alle huidige mandatarissen nemen opnieuw deel. Tegelijkertijd schuift de partij een aantal jonge nieuwkomers naar voor. De lijst wordt aangevoerd door huidig burgemeester Koen Van Elsen. 

Op nummer twee staat uit het niets de onbekende nieuwkomer Farah Benamar. Rik De Baerdemaeker (74 jaar) staat op plaats 3. 

Deelgemeente Mollem wordt op plaats 4 vertegenwoordigd door Brigitte Jacobs. Brigitte is zeer actief in het lokale verenigingsleven als vrijwilligster.  

Naast Schepen Edwin Fabri (plaats 5), voorzitter van het directiecomité van het gemeentebedrijf Asse, Kristof Gaublomme (plaats 7) en schepen Guy De Bondt (plaats 8) vinden we in de top-10 ook nog gepensioneerd brandweerman en fervent wielrenner Ronny Raes op plaats 6, Joke Buyl op plaats 9 en Orhan Sahin uit Zellik op plaats 10.

Op nummer 14,15 en 16 staan nog een aantal kandidaten uit Zellik met Chris Lanssens, Karine Rashidova en Dounia Khalfaoui die allemaal ook 6 jaar geleden reeds op de lijst stonden.

Bovenaan de 2de kolom voor Team Burgemeester staats huidig schepen Jan De Backer op plaats 18. Op plaats 19, Veerle Monné-Meesseman. Op plaatsen 20 en 21 staan Veerle De Vos en Veerle Cassiman als nieuwe kandidaten. 

Op plaats 31 is Filip Vunckx één van die opvallende nieuwe kandidaten. Filip is beter bekend als voorzitter van de succesvolle voetbalcub Toekomst Relegem. Op plaats 32 staat Daan Van Elsen. De lijst wordt afgesloten met lijstduwer Geert Heyvaert. Huidig schepen van Sport en Cultuur. 

Met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar, kandidaten uit alle deelgemeenten en gehuchten, 8 jeugdige kandidaten tussen 21 en 35 jaar, 5 kandidaten tussen 65 en 75 jaar, niet minder dan 9 kandidaten uit Zellik en Relegem, en kandidaten met Zwitsers-Arameese, Roemeense, Marokkaanse, Koerdische-Yezidi, Turkse en Afrikaanse roots, vertegenwoordigt onze lijst de brede diversiteit van Asse.  

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk