Blauw café kleurt geel en Yves groet je dag en nacht

Verkiezingsborden in alle kleuren en vormen verschijnen meer en meer in het straatbeeld. Toch zijn er altijd partijen of kandidaten die origineel of op onverwachte plaatsen uitpakken. Zo kleurt een ooit zelfverklaard ‘blaat café’ nu zelfs geel! En of het opvalt!

Toen den Bizon nog de plak zwaaide in ’t Pandoerken prijkten op de gevel de namen van Eddie en Maggie De Block op een blauwe achtergrond. De zaak staat nu al een tijdje leeg maar de locatie blijft, zeker op met die halve laag zwarte verf er bij, een eyecatcher in het straatbeeld. Dat is ook de N-VA niet ontgaan en zij hebben verkregen dat ze daar een paar borden op de gevel mochten plaatsen of hoe een blauw bastion gekaapt werd door een gele tornado.

Ook al gezwaaid naar Yves Jonckers op het Miergemplein? Wees maar zeker dat daar al heel wat passanten hun arm opgestoken hebben naar het nummer 22 van de LvB! Hij groet immers iedereen en dat dag en nacht. Jonckers heeft namelijk een levensgrote afdruk van zichzelf laten maken en die op zijn terras geplaatst. Zelfs zijn hond is ingeschakeld voor zijn campagne. De viervoeter werd in een nieuw blauw kostuum gestoken!

Het raadt zich raden dat het kiespubliek de komende dagen nog wel wat opmerkelijke zaken zal zien verschijnen in het straatbeeld. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk