Ballekensworp sloot een alweer geweldige kermisweek af

Het zit er weer op! Met de traditionele Houten ballekensworp kwam in Merchtem een einde aan de tiendaagse kermisweek. Alweer was het een topeditie.

Soms kwam een regenvlaag zich opwerpen als spelbreker, maar alles bij mekaar genomen zal iedereen tevreden terugblikken, zowel de foorkramers, de horeca als de vele bezoekers. Draai en keer het hoe je wil, Merchtemkermis, het blijft een fenomenaal gebeuren en mogelijk is de uitdrukking “koppen lopen” hier wel ontstaan!

In een verkiezingsjaar liet de kandidaten van de verschillende lijsten zich natuurlijk ook opmerken in het straatbeeld en dat was ook zo bij het aantal ballengooiers op het balkon van het gemeentehuis. De witte balletjes zoefden door de lucht en vonden gretige afnemers in de grabbelende massa. De Bogaerdstraat stond alweer propvol om dat ene balletje, met een nummer op, te vinden.

Dat ballenfestijn bracht finaal tien winnaars naar de raadzaal. De prijswinnaars uit Merchtem waren Floris Biesemans, Vince Saerens, Noor Timmermans, Els Heyvaert, Nina Vercammen en Willeke De Wit. Verder waren er  Nissa Van Zeebroeck en Renée Herinickx uit Opwijk, Senna Asselman uit Asse en Jitse De Valck uit Buggenhout. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk