Paprikazondag bij de KWB

Corrida, DUK, petanque, frisse pinten en gezellige drukte, dat zijn een paar ingrediënten van kermis bij KWB Merchtem. Er is toch nog wat anders en meer bepaald op zondagmiddag: de grote groentenwedstrijd! KWB spoort haar leden aan om te tuinieren en op zondag mogen ze hun oogst op de parking van ’t Vijverdal komen showen.

Elk editie staat er een andere groente of vrucht op het programma. Plantjes in de grond steken, ze verzorgen en vooral veel tegen praten is één, maar met constant regenweer alles laten groeien is geen sinecure! Aan categorieën en inventiviteit is er bij opperpaprikaboeren Frans Robberechts en Luc Van Campenhout zeker geen gebrek.

Uiteraard zijn daar ook prijzen aan verbonden. De zwaarste zoete paprika werd gekweekt door Liam Ringoot met een exemplaar van maar liefst 175 gram! Keurmeesters Frans en Luc vonden dat Ellie Ghijselinck de zoetste had geteeld. De commentaar van de paprika-expert: “Een hele zoete paprika aangekleed met lekkere choco en afgewerkt met een mooie paardenstaart.” Norbert Kemels schreef een prachtig gedichtje waarin de Olympische gedachte en zoetigheid hand in hand gingen.

Uiteraard hoort hier ook een wedstrijd bij. Iedereen kon meedoen aan ‘Schiet Raak”, waarbij de deelnemers paprika’s dienden af te schieten met een waterpistool. De beste knallers hierbij waren: Marc De Meyer, Lies Kemels en Mil Scheirlinck. Dat zijn toch leuke dingen voor de mens of niet? Het is mogelijk bij…de KWB! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk