Na de coureurs, ezels en honden op de Reedijk

De wielrenners waren nog maar pas uit het zicht verdwenen of daar doken al ezels en honden op voor de jaarmarkt. Deze topdag van de Merchtemse kermisweek brengt nu al verschillende jaren beide diersoorten naar de Reedijk. En uiteraard ook veel bezoekers, niet alleen voor het showgehalte, maar ook voor die frisse pinten van Jos en Linda.

Zeventien ezels en een veulen deden mee aan de prijskamp. Die bonte bende notoire dwarsliggers hoorde toe aan Godelieve Forceville, Marc Van Den Berghe en Noa Appelmans. Zij pakten in de verschillende categorieën allemaal een prijs mee. Marc Van Den Berghe toonde zich niet alleen de beste begeleider, maar beschikte ook over de slimste ezel.

Bij de hondenwedstrijd daagden zestien viervoeters en hun baasje op. Bij deze happening was er een demonstratie gehoorzaamheid van Hondenschool De Roedel uit Peizegem. Er vielen ook prijzen te rapen. Rocky van Yari Van Malderen legde de omloop af in de snelste tijd. Belle van Laura Bosteels bleef foutloos en Whiskey van Ben Godaert werd tot sympathiekste hond verkozen.

Zij kregen allemaal een mooie prijs van Natascha Van Glabbeek, zaakvoerster van Horta Dier Merchtem-Belpet. Ook al de andere hondenbaasjes kregen een zak met lekkers (voor de hond) mee. (eb)