Weer vollen bak voor koers op de Reedijk!

Organiseer een koers op Reedijk en het is een volkstoeloop, zeker met kermis! Het was deze keer niet anders. In het criterium stond geen maat op thuisploeg Thielemans-De Hauwere.

Kopman Rutger Wouters had zijn dagje en begon met een ronde voorsprong te nemen. Hij was meteen de grote slokop voor de premies. Wouters pakte in Merchtem probleemloos zijn 26ste zege. Guillaume Saeye uit Wolvertem werd afgescheiden tweede. Toon Sluydts maakte voor het team Thielemans-De Hauwere het podium compleet. Niels Vandyck deed er als vierde nog een laagje bovenop!

Daarna mochten de ‘Merchtemse coureurs’ de omloop op. Zij waren met 39, met daarbij één vrouw, namelijk Amber Van de Maele. Zij was dus voor de start al zeker van de trui van kampioene van Merchtem bij de dames. De mannen waren ingedeeld in twee groepen of die van boven en onder de veertig jaar. Daarbij ook twee schepenen, namelijk Toon Luypaert (cd&v plus) en Steven Elpers (LvB). Ook raadslid Michiel De Potter (cd&v plus) had zijn koersplunje aangetrokken.

Zoals alle jaren al het geval is is na een paar ronden al meteen duidelijk dat regelmatig fietsen niet voldoende is om een degelijk figuur te slaan in zo’n koers. Het is meteen vlammen geblazen en verschillende deelnemers worden al meteen de adem afgesneden. Voor de BWB-mensen was het een hele klus om, al die over de omloop verspreide, renners uit mekaar te houden. De toeschouwers smulden van het spektakel en al die ‘toprenners voor een avond’ werden luid aangemoedigd.

Bij de -40-jarigen ging de zege naar Geert Clijmans, voor Toon Teugels en Matteo Van Cutsem. De overwinning bij de +40-jarigen was voor Jeroen Van Hoeck. Rutger Carmeliet finishte hier als tweede en Geert Verdoodt maakte het podium compleet. (eb)