Massa lopers ondanks regen voor 28ste corrida

Hoe is het mogelijk, een ganse week schitterend weer en op het moment van de corrida een echte regendag! Uiteraard zijn we aan die regen al gewoon geraakt en lopers staan daar zeker niet afkeurig tegen. Voor de publieke opkomst is dat natuurlijk een andere zaak. Aan de inschrijvingstafel voor de verschillende afstanden klonken anders wel optimistische geluiden want het deelnemersveld overtrof alle verwachtingen. Iets meer van achthonderd lopers gingen van start en dat waren er zo’n honderd meer dan vorig jaar. Organisator Geert Ringoot had het dan ook zo druk dat hij af en toe onvindbaar was.

Bij de allerjongsten was er het traditionele gewriemel, niet zozeer van het jonge geweld, maar wel van al die ‘supporters’ die alsnog een foto wilden nemen van die wie weet, toekomstige Abdi Bashir. Een valpartijtje hier of daar, niets kon die jonge meute afstoppen, want die witte streep, die zouden ze overschrijden.

Bij de joggings over 3 en 6km gingen respectievelijk 91 en 327 lopers van start. Namen noemen van wie daar allemaal aan deelnam is haast onmogelijk. Zelfs de burgemeester Mast liep mee, net als de schepenen Casier en Elpers. Dokters van ELM, een uitgebreide delegatie van voetbalclub Merchtem United en meer dan honderd jeugdspelers van KHO Wolvertem Merchtem. Die laatste groep was wel indrukwekkend.

De 3km werd gewonnen door Glenn Philips voor Rezo Exelmans en Lieven De Roo. Hannelore Heymans finishte als eerste bij de vrouwen. In de 6km toonde Lenn Teugels zich de primus. Florian Van Damme en Cedric Callebaut vervolledigden het podium. Lauren Vermeulen triomfeerde bij de vrouwen.

In de corrida met 235 vertrekkers was het vlammen geblazen. Cedric Van de Putte trok meteen het gashendel open en niemand – ook de achtervolgende horde met Merchtemse toplopers niet – zag hem nog terug. Hij finishte met meer dan een minuut voorsprong (0:38:10) op de rest.

Lander Van Droogenbroeck werd knap tweede voor Willem Van Schuerbeeck. Stan De Vleminck was zesde, Sander Van Schuerbeeck werd achtste en FGV (facteur à grande vitesse) Tim De Ridder kwam als negende over de streep. Ondanks het druilige weer, alweer een topeditie van de KWB-corrida! (eb)