Pastorietuin Mollem een unieke locatie voor FielFestival

Vroeger hoorde men wel eens zeggen dat de tuin van de pastoor een pareltje was, maar weinigen kregen de gelegenheid om die te bezoeken. De jongste jaren zijn de poorten van veel van die tuinen opengezwaaid voor allerhande activiteiten zoals deze zomer in Mollem voor het FielFestival.

Het is er boenk op voor deze editie want ‘den hof van de pastoor’ is een pareltje en leent zich uitstekend voor zo een kleinschalig muzikaal gebeuren. Het is gewoon genieten van een streepje muziek, met een zelf meegebracht hap en drank in voor velen, een verborgen parel van Asse.

Daar kwam nog bovenop dat op donderdagavonden de weergoden zich van hun zonnigste kant lieten zien. Bij de pastoor mag het uiteraard dat ietsje meer zijn! De tuin liep telkens goed vol. Halfoogst was echter de topdag met het optreden van Mama’s Jasje.

Toen Romulus Rex de avond opende werd het bordje “uitverkocht” net niet tevoorschijn getoverd. Rond de zevenhonderd mensen genoten niet alleen van de prachtige avond, van de muziek, maar evenzeer van het unieke decor. En voor zij die de pastorietuin nog niet ontdekt hebben, er zijn nog twee donderdagen te gaan! (eb)