Rijke muzikale leven herleeft in Merchtem

Merchtem kermis dat is ‘een specialleke’ met een waslijst aan activiteiten en evenementen samengebald in één week. Eentje dat er uitspringt is een tentoonstelling van Heemkring Soetendaelle over het rijke muzikale leven in Merchtem met affiches over muzikale optredens en festivals.

De Heemkring moest een strenge selectie doorvoeren want het aanbod was groot. Tijdens de tentoonstelling zorgt een Wurlitzer jukebox voor muziek van Merchtemse groepen en artiesten. Er is ook een selectie van video filmpjes van optredens allerhande.

Daarnaast biedt de Heemkring een brochure aan: Merchtem swingt, rockt en zingt. De brochure, volledig in kleur, van 52 bladzijden geeft info en beeldmateriaal over niet minder dan 75 groepen en artiesten uit de periode 1952-2024. Een aantal van de groepen die in de brochure zijn vermeld treden op tijdens de kermisweek: Butterfly Balls (Varkensmarkt, zaterdag vanaf 19 uur), DUK (Parochieplein, dinsdag vanaf 20 uur), Squirrel, The Tannen Baines Tree en The Daytones (Merchtem sjeekt, Kerkplein vanaf 18 uur).

De tentoonstelling van de Heemkring vindt plaats in het August De Boeckhuis op de Reedijk op zondag, maandag en dinsdag van kermis van 10 tot 18 uur. In het De Boeckhuis loopt ook een fototentoonstelling van de Merchtemse Fotoklub en kan je het lokaal van de Kring Oud-Soldaten bezoeken. De toegang tot het August De Boeckhuis en de drie tentoonstellingen is volledig gratis. Bovendien kan je er een lekker biertje drinken, geserveerd door Geuzeneuze.

Het volledige kermisprogramma vind je op www.merchtem.be/programma