Nummer twintig voor Rutger Wouters in Mazenzele

Met Rutger Wouters kreeg WC De Sportvrienden in Mazenzele een mooie winnaar voor de 74ste Sint-Pietersprijs. De renner van het Team Thielemans-De Hauwere blijft de zeges aan elkaar rijgen en was in Mazel aan nummer twintig toe.

Daarmee is de zegehonger van de man uit Beringen nog niet gestild want na de aankomst liet hij optekenen dat hij dit seizoen graag nog de kaap van dertig overwinningen zou bereiken, iets wat hem in 2022 al eens lukte. Met die nieuwe overwinning zit Wouters inmiddels aan 101 zeges sinds hij de kleuren van de Merchtems wielerclub verdedigt.

De Sint-Pietersprijs werd al vlug in een definitieve plooi gelegd toen negen renners, met daarbij Wouters, er vanonder muisden. Zij bouwden hun voorsprong stelselmatig uit. Negen is te veel dacht Wouters en hij stoomde weg met Matthew Van Schoor.

Of toch liever alleen, Wouters liet zijn metgezel achter, knalde nog rap een halve minuut bij mekaar en kwam alleen over de streep. Van Schoor tweede dus en even later won diens ploegmaat, Dorian De Maeght, de spurt van het achtervolgend groepje. (eb)