Kersttentoonstelling in Brussegem wordt najaarstentoonstelling

Op zaterdag 5 oktober 2024 en zondag 6 oktober 2024 organiseert het viertal, Dirk Van Doorslaer, Julienne Stallaert, An Verdoodt en Martine Borremans in de kerk van Ossel voor de vijfde keer een tentoonstelling.

Het thema deze keer is “’t Is feest”. “Daarom roepen we weer de hulp in van iedereen. We gaan op zoek naar foto’s, tekeningen en ander beeldmateriaal van festiviteiten die vroeger hebben plaatsgevonden in Ossel, Hamme, Bollebeek en Brussegem,” doet Dirk Van Doorslaer het verhaal. “Daarbij denk ik aan processies, carnaval-Brussegem, Sint-Jansfeesten, het inhalen van burgemeester en pastoor, Vlaamse kermis, muziekfeesten, enz..

Zo was het bij een vorige editie in de kerk van Brussegem

Wij doen dit om herinneringen op te rakelen uit het verleden of hoe fijn het vroeger wel kon zijn in Ossel, Brussegem , Hamme en Bollebeek. Duik dus in jullie archieven, mensen, of kijk eens op zolder.

Iets gevonden? Laat het ons weten. Dat kan via e-mail: dvandoor@hotmail.com of telefonisch op 0478-42.26.63. Samen met jullie gaan we er weer een prachtige tentoonstelling van maken!” (eb)