Politie legt huwelijksfeest met 60-tal aanwezigen stil in leegstaand restaurant

De politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) heeft zondagmiddag in Vilvoorde een groot huwelijksfeest stilgelegd. Dat was aan de gang in een leegstaand restaurant op de Koningslosesteenweg. Er waren 54 volwassenen aanwezig en een tiental kinderen. Dat bevestigen burgemeester Hans Bonte en het parket Halle-Vilvoorde.

Het Afrikaans huwelijksfeest vond zondag plaats in het voormalige restaurant La HaciĂ«nda in de Vilvoordse wijk Kassei. Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt de tussenkomst van de politie nadat buurtbewoners heel wat passage hadden opgemerkt en ook mensen hadden opgemerkt die in feestkledij rondliepen. “We maken voor iedereen een proces-verbaal op en zullen daarna zien wie er welke boete krijgt of eventueel onmiddellijk gedagvaard wordt als het om de organisatoren gaat”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre.

Burgemeester Hans Bonte (SP.A) reageert ontzet. “Ik ben verschrikkelijk verontwaardigd. Wie haalt het in zijn hoofd om zoiets in deze tijden nog te doen… Ik hoop echt dat de organisatoren en ook de eigenaar die het pand verhuurd heeft zwaar ter verantwoording worden geroepen.”

De aanwezigen kwamen zo goed als allemaal van buiten Vilvoorde en zelfs uit het buitenland. La Haciënda was vroeger een van de chicste restaurants van Vilvoorde maar staat nu al jaren leeg.

Het is het eerste grote lockdownfeestje dat in Vilvoorde werd ontdekt.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...