Eén zwaargewonde na explosie tijdens renovatiewerken aan woning

In Koningslo heeft zich woensdagnamiddag een explosie voorgedaan in een woning aan de Pauwstraat. Een 41-jarige arbeider werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.

In de woning waren renovatiewerken aan de gang. Daarbij zijn vermoedelijk gassen vrijgekomen toen de arbeider met lijm aan het werk was in de badkamer. Daarop deed zich een explosie voor in de woning. Er was sprake van een vuurbal. Het dak stortte in en een deel van de gevel kwam naar beneden. De aanpalende woningen en ook een aantal wagens raakten beschadigd.

Eén man raakte zwaargewond en vecht voor zijn leven. Het gaat om een vakman die aan het renoveren was in een door een koppel pas aangekocht huis. Hij werd met zware brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Bij de explosie raakte ook een buurman lichtgewond. Ook hij werd even naar het ziekenhuis overgebracht. De woning is nagenoeg volledig vernield. Het parket van Halle-Vilvoorde stuurde een deskundige ter plekke. “Er wordt uitgegaan van een accidentele brand. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij brandbare stoffen die gebruikt werden bij werkzaamheden in het pand (alcohollijm)”, laat de parketwoordvoerster weten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise