Tijdelijk geen autoverkeer in Leuvensestraat bij heropening winkels

Ook Vilvoorde heeft zijn huiswerk klaar voor de algemene heropening van de winkels maandag. Het stadsbestuur heeft beslist om het deel van de Leuvensestraat dat momenteel autoluw is – tussen Nowélei en Vijfhoek – tijdelijk af te sluiten voor het verkeer.

Tussen 10 en 18 uur zal de verzinkbare paal omhoog gezet worden zodat gemotoriseerd verkeer niet door kan. Op die manier kan het voetpad ingenomen worden door eventuele wachtrijen en wordt de rijstrook voorbehouden voor de doorlopende voetgangers. De stad monitort de situatie op de voet en als blijkt dat het combineren van auto’s en voetgangers geen probleem stelt voor het verzekeren van de social distancing, dan zal de straat opnieuw opengesteld worden voor het verkeer.

Ook de parkeerwinkel opent vanaf volgende week opnieuw de deuren. Vanaf dan kan iedereen er opnieuw terecht voor abonnementen en bewonerskaarten en ook de parkeerwachters kunnen het werk terug met een volledige bemanning hervatten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise