Jean blaast 100 kaarsjes uit

 

Jean Wijns heeft zopas zijn honderdste verjaardag gevierd. Uiteraard werd hij ook door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet.

Jean werd geboren op 10 juli 1919 en verhuisde op 5-jarige leeftijd met het gezin van Machelen naar Vilvoorde. Na zijn legerdienst huwde hij op zijn 21ste met Jeanette en samen kregen ze twee dochters. Ondertussen is Jean groot- en overgrootvader van twee klein- en twee achterkleinkinderen.

Hij werkte eerst voor metaalgieterij Fobrux en ging nadien bij Volkswagen aan de slag.

De eeuweling is nog goed bij de pinken en kan over alles meepraten. Hij maakt regelmatig nog een uitstapje van zijn thuis naar het buurthuis. “Ik heb nooit gedacht dat ik zo oud zou worden. Ze willen mij nog niet”, knipoogt de jarige.

Tijdens de viering ontving Jean van stad Vilvoorde een mand gevuld met smakelijke streekproducten. Ook een medaille van de provincie Vlaams-Brabant en felicitaties van het vorstenpaar was zijn deel. De 100-jarige ondertekende eveneens het Gulden Boek van de stad.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise