Piedersstichting steunt Zilverpunt bij aankoop elektrische bakfiets

 

Klusjesdienst Zilverpunt heeft recent een elektrische bakfiets in gebruik genomen om mensen en materiaal vlot te vervoeren. De Stichting Bejaardenzorg Pieders gaf daarvoor de nodige financiële ondersteuning.

De opgevoerde bakfiets is al in gebruik genomen door de enthousiaste klusjesmannen Junior, Tommaso, Gaetan en Willy. Coördinator Jurgen Grauwels geeft tekst en uitleg bij het initiatief: “Een grasmachine kunnen we er (nog) niet mee vervoeren, maar mits wat organisatie besparen we tijd en kosten. De nieuwste generatie e-bikes is zo krachtig en de fietsen zijn zĂł handig dat we gezwind alle files voorbij peddelen. Op termijn kunnen we er een camionette mee uitsparen.”

Senioren en mensen met een beperking in Vilvoorde kunnen de klusjesdienst Zilverpunt aanvragen voor het opknappen van allerlei karweitjes. Het ontstoppen van een sifon, het snoeien van de haag, een lekkend toilet repareren en nog veel meer. Zilverpunt werkt bovendien aan een sociaal tarief.

Dit kunnen ze mede realiseren door het financiĂ«le duwtje in de rug van de Piedersstichting. Dankzij de nalatenschap van Vilvoordenaar Frans Pieders ontstond de stichting in 1985 met als doel 65-plussers in Vilvoorde te ondersteunen. Dit doen ze ook met noodoproepsystemen, zicht –en hoorhulpmiddelen en de Piederscadeaubonnen voor de mensen met een verhoogde tegemoetkoming.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise