'Onvoldoende aandacht voor wijken buiten centrum'

Heel wat straten buiten het Vilvoordse stadscentrum liggen er verwaarloosd bij. Dat zegt althans oppositiepartij CD&V. Een sprekend voorbeeld is volgens de partij de Schoolstraat in Houtem. Het is de enige toegangsweg naar de dokter- en tandartspraktijk in Houtem, naar de stedelijke feestzaal en sporthal, en naar de twee scholen.

Yelena Voyin (CD&V) denkt vooral aan de vele mensen die hun kleuters met de auto naar school moeten brengen. ‘Het wegdek is heel oneffen en is dringend aan herstelling toe’, zegt ze.

‘Bovendien is het niet geheel veilig om vanaf de Haesendonckstraat in de Schoolstraat te draaien. Toen ik de stad hierover aansprak, kreeg ik als antwoord dat er de komende jaren geen financiële middelen beschikbaar zijn omdat de nadruk ligt op de vernieuwing van het centrum.’

‘De vernieuwing van het centrum is uiteraard heel belangrijk’, vervolgt gemeenteraadslid Bart Paredis (CD&V). ‘Maar het kan niet dat in de begroting alle middelen de volgende jaren naar het centrum van Vilvoorde gaan, en dat de vele Vilvoordenaars die in Houtem, Kassei, Koningslo, Peutie, Faubourg of Far West wonen op hun honger blijven zitten.’ Tijdens de komende begrotingsbesprekingen wil CD&V hier een punt van maken.

Kort door de bocht

Volgens schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld) is het hoegenaamd niet zo dat er geen aandacht zal zijn voor de wijken. ‘Daar gaat CD&V te kort door de bocht. De nadruk ligt inderdaad op de vernieuwing van het handelscentrum. Dat is gewoon ook eens nodig. Maar dat wil niet zeggen dat we in de rest van Vilvoorde geen straten meer gaan aanpakken.’

‘Van de Schoolstraat heb ik geen weet van een groot probleem. Die straat ligt er misschien niet heel goed bij maar ook niet heel slecht. Het is dan ook niet abnormaal dat ze niet op de prioriteitenlijst staat.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise