'Geen alarmerende Syrië-berichten uit scholen'

Uit het overleg tussen het stadsbestuur en de scholen over de Syrië-kwestie zijn geen alarmerende berichten naar voren gekomen. Dat meldt burgemeester Hans Bonte (sp.a).

‘We wisselden veel praktische informatie uit, maar het is nog te vroeg om eventuele afwezige leerlingen aan SyriĂ« te linken’, zegt hij. ‘Leerlingen kunnen naar andere scholen vertrokken zijn, maar evengoed gaan werken zijn of bij wijze van spreken in China zitten. Sommige leerlingen zijn ook niet meer schoolplichtig.’

‘Dat alles maakt het heel moeilijk om nu te gaan zeggen dat ze naar Syrië vertrokken zijn. Er zijn alleszins niet veel opvallende afwezigheden. Integendeel, vanuit de scholen kwam het signaal dat de kwestie vlak voor de zomervakantie veel meer leefde onder de leerlingen dan nu. Anderzijds beseffen we ook maar al te goed dat het probleem zeker nog niet van de baan is.’

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...