'Geen alarmerende Syri√ę-berichten uit scholen'

Uit het overleg tussen het stadsbestuur en de scholen over de Syri√ę-kwestie zijn geen alarmerende berichten naar voren gekomen. Dat meldt burgemeester Hans Bonte (sp.a).

‘We wisselden veel praktische informatie uit, maar het is nog te vroeg om eventuele afwezige leerlingen aan Syri√ę te linken’, zegt hij. ‘Leerlingen kunnen naar¬†andere¬†scholen vertrokken¬†zijn, maar evengoed¬†gaan werken zijn¬†of bij wijze van¬†spreken in China¬†zitten. Sommige leerlingen¬†zijn ook niet meer¬†schoolplichtig.’

‘Dat¬†alles maakt het heel¬†moeilijk om nu te¬†gaan zeggen dat ze naar¬†Syri√ꬆvertrokken zijn. Er zijn alleszins niet veel opvallende afwezigheden. Integendeel, vanuit de scholen kwam het signaal dat de kwestie vlak voor de zomervakantie veel meer leefde onder de leerlingen dan nu. Anderzijds beseffen we ook maar al te goed dat het probleem zeker nog niet van de baan is.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise