Juf Veerle neemt afscheid van haar derde kleuterklas in de Droomgaard

42 jaar was juf Veerle kleuterjuf, voornamelijk in de derde kleuterklas van VBS De Droomgaard in de Dahlialaan in Sint-Katherina-Lombeek. Donderdag zwaaiden leerlingen en collega’s haar uit.

Het schooljaar loopt ten einde en voor enkele juffen en meesters betekent dat ook het einde van hun schoolcarrière. Bij Vrije Basisschool De Droomgaard in Sint-Katherina-Lombeek hebben ze zo’n bijzondere juf die quasi heel haar carrière in dezelfde school voor de klas stond. 42 jaar geleden begon de carrière van juf Veerle Timbremont (62) en veertig jaar geleden belandde ze op de school in de Dahlialaan.

“De eerste tien jaar stond ze nog voor de eerste kleuterklas, maar sindsdien is ze kleuterjuf in de derde kleuterklas”, klinkt het bij haar collega’s. “Maar nog steeds is ze jong van geest en is ze mee met de nieuwste technologie. Ze is ook zeer modieus. Het kleurenthema voor vandaag was rood-wit-roze en zonder dat het was afgesproken stond ze hier vandaag ook in de juiste kleuren.”

Officieel is het vrijdag haar laatste werkdag. Maar omdat het dan druk is met rapporten uitdelen, vakantieplannen maken en afscheid nemen, werd juf Veerle donderdag al in de bloemen gezet. “Donderdagochtend zijn we haar met een gepimpt busje gaan halen en rolden we de rode loper uit voor haar. Deze middag aten we allemaal samen sushi omdat ze dat graag eet.”

Na de middag, wachtte juf Veerle nog een complete verrassing op de speelplaats. Alle leerlingen van de school hadden voor haar iets voorbereid. Van versjes tot een dansje, juf Veerle genoot op haar troon, met een kroon, van al dat spektakel. “Wauw, deze ochtend was al super, het was zo mooi. En nu ben ik helemaal klaar voor de show”, klonk het. De verrassing werd compleet toen bleek dat ook haar derde kleuterklasje een dansje had voorbereid. “Dat hebben jullie goed gezwegen, ik had niet verwacht dat jullie ook iets hadden voorbereid.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland