De Kakelbank in de spotlight

De Kakelbank in Wambeek wordt voortaan verlicht in het donker. Recupel organiseerde een wedstrijd waarbij de Belgen hun favoriete ‘verborgen parels’ konden doorgeven. De Kakelbank was een van de winnaars en staat nu voor altijd in de spotlight.

Bijna 10 miljoen lampen en armaturen werden door de Belgen in 2018 ingezameld. Een inspanning die beloond mag worden! Daarom lanceerde Recupel in het najaar van 2019 een campagne waarbij elke Belg zijn of haar ‘verborgen parels’ kon signaleren: mooie maar ondergewaardeerde plekjes die het verdienen om in de spotlights geplaatst te worden. De Kakelbank van Ria De Troch in Wambeek kwam als één van de winnaars uit de bus.

Met een goed geplaatste spot brengt Recupel de Kakelbank onder de aandacht van inwoners en passanten. De gebruikte verlichting is energiezuinig en van Belgische makelij.

De Kakelbank is een kunstwerk en rustbank in één, ontworpen door Ria De Troch. Buurtbewoners kunnen er samenkomen om tussen de keramische kippen gezellig te keuvelen. Jammer genoeg werden er in het verleden al verschillende kippen gestolen of stukgeslagen, maar Ria laat de moed niet zakken en herstelt de bank telkens weer.

“Wij zijn heel erg blij dat de Kakelbank voortaan in de spotlight staat”, zegt schepen voor vrije tijd Timo Schoukens. “Zo wordt de mooie creatie van Ria nog meer in de kijker gezet en worden onze kippen nu hopelijk met rust gelaten. Al kunnen we ons wel de vraag stellen wie er nu eerst was: de Kakelbank of de vandalen”, knipoogt schepen Timo Schoukens.

Recupel staat in voor de inzameling en verwerking van gasontladingslampen (spaar- en buislampen) en LED-lampen. Vaak wordt vergeten dat ook armaturen via Recupel ingezameld kunnen worden. Armaturen zijn bijvoorbeeld lampenkappen, een staande lamp of hanglampen. Ze hebben een snoer en zijn dus elektro, waardoor ze niet thuishoren in de metaalcontainer. Is de lamp nog niet kapot, dan kan hij of zij terecht in de Kringloopwinkel. Kapotte lampen horen thuis in het recyclagepark, een RecyclePunt of het verkooppunt waar je een nieuwe lamp koopt.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland