100 km lopen voor mooi stukje natuur

“Deze zomer word ik 60 jaar, zolang kan en mag ik al rondlopen op deze aardbol en kan ik genieten van de natuur. Ik wil iets terugdoen.” Dat schreef Frie Vermeiren (foto) van Natuurpunt Roosdaal en ze voegde de daad bij het woord. In een maand tijd liep ze zo’n honderd kilometer door Roosdaal en vroeg naar sponsors, om 40 euro te geven ten bate van het natuurgebiedje Grote Bos in Strijtem (Roosdaal). En kijk: in totaal leverde de actie liefst 3.600 euro op van 62 sympathisanten.

Ze maakte onder meer gebruik van wandelpaden in Roosdaal zoals het Sint-Amanduswandelpad, de Ledebergwandeling, de 5-gehuchtenwandeling, het Zevenbeukenwandelpad en het Dikke van Pamelwandelpad.

Veel plannen

Het geld zal goed gebruikt worden, want er zijn nogal wat plannen. “In samenwerking met Regionaal Landschap Zenne-Pajottenland en Roosdaal werken we aan een wandellus”, aldus Vermeiren. “Daar is een knuppelpad gepland dat rolstoeltoegankelijk is, een vlonder en een picknickplek voor minder-mobiele kinderen en volwassenen.”

Ondertussen zijn de werken aan het knuppelpad in Grote Bos al gestart en ook een nieuwe picknicktafel dook al op in het natuurgebied. Waar gezond lopen zoal goed voor is… (ggm) 

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...