Wie wordt petanquekampioen?

Liefhebbers van petanque komen in augustus aan hun trekken tijdens het vijfdorpen petanquetornooi. Afwisselend worden in vijf dorpen wedstrijden georganiseerd met als afsluiter de finale op 29 augustus op het voetbalterrein FC Flora in Kattem. Het aantal ploegen is beperkt tot 22.

Het initiatief komt van de Sportraad, in samenwerking met Op ’t Hof, Jeugdhuis Splinter, FC Flora en het gemeentebestuur. De planning ziet er als volgt uit: bij Eaudilon in Pamel (1 augustus), aan de zomerbar van Op ’t Hof in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek (8 augustus), aan Jeugdhuis Splinter (15 augustus) en op het terrein van Hond en Vriend in Ledeberg (23 augustus).

Inschrijvingen

De wedstrijden gaan telkens om 13.30 uur van start en ter plaatse inschrijven kan vanaf 13 uur. Wie liever vooraf inschrijft, kan dat voor de wedstrijden op 1 en 8 augustus via steven@opthof.be, voor 15 augustus via cedricvdm1994@hotmail.com of jeugdhuissplinter@gmail.com en voor de wedstrijden op 23 en 29 augustus via inge.vanderstappen@roosdaal.be of 054 89 13 53.

Ploegen bestaan uit maximaal drie spelers en per speler betaal je twee euro voor de deelname, verzekering, een drankbonnetje per speler en een aandenken. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...