Roosdaal waarschuwt voor criminele investeerders

Op de webstek van de gemeente Roosdaal staat een opmerkelijke waarschuwing voor de horeca-sector. Naar verluidt is er nu, tijdens de coronacrisis, een opvallende belangstelling van criminele figuren, die ‚Äėzogezegd‚Äô in de horeca willen investeren.

‚ÄúDe grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren‚ÄĚ, meldt het bericht. En ook: ‚ÄúCriminelen bieden ondernemers in nood een ‚Äėreddingsplan‚Äô met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt. Maar je loopt een groot risico, als er vervolgens illegale activiteiten in je zaak plaatsvinden.‚ÄĚ

‚ÄúGrote geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk geld wit te wassen‚ÄĚ

Naar verluidt kun je een criminele investeerder herkennen aan een aantal zaken: ze helpen graag met contante leningen of giften die geen sporen nalaten, ze willen je pand huren maar zijn erg vaag over de bedoelingen of je wordt bijna gedwongen contracten met leveranciers af te sluiten tegen ongewoon hoge tarieven om een lening vast te krijgen.

Melden aan politie

Aangeraden wordt zo’n ervaringen meteen aan de lokale politie te melden, kentekens of telefoonnummers door te geven en bepaalde investeerders te controleren bij de KruispuntBank van Ondernemingen (KBO). De ervaring leert dat, als een aanbod te mooi is om waar te zijn, het dat meestal ook is. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...