Kort Roosdaal: Krasloten

Zowat elke stad en gemeente maakt zich dezer dagen sterk om de lokale handelaars maximaal te steunen: grotere terrassen mogelijk maken, bedrijfsbelasting schrappen, lokaal shoppen stimuleren. Zo wil Affligem, via koopbons, zo’n 200.000 euro in de lokale economie pompen.

In Roosdaal – en niet in Liedekerke zoals aanvankelijk foutief vermeld – zullen klanten in lokale winkels bij aankoop krasloten krijgen. “Daarmee kunnen ze bedragen winnen van 10 tot 100 euro”, aldus burgemeester . Wim Goossens. Misschien druppels op een hete plaat? “Grootschalige ingrepen moeten van de regering komen”, vinden de meeste burgervaders uit onze regio.   (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws