“Feestzaal en kleuterblok zijn prioritair”

Het gemeentebestuur van Roosdaal heeft onder meer 150 willekeurig geselecteerde inwoners naar hun mening gevraagd, gebroed over actieplannen en beleidsdoelstellingen met specialisten en gemeentepersoneel om uiteindelijk tot een haalbaar meerjarenplan 2020-2025 te komen.

“Er gaat zo’n 1,4 miljoen naar de bouw van een gemeentelijke feestzaal op de site Den Broebel aan de kerk in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek”, zegt burgemeester Wim Goossens (foto). “Bovendien besteden we zo’n miljoen euro in de bouw van een nieuw kleuterblok voor de gemeentelijke basisschool Triangel in Pamel.”

Liefst zes miljoen euro gaat naar de gebruikelijke onderhoudswerken aan wegen, waarbij de Populierenstraat en IJzerenkruisstraat in Borchtlombeek volledig heraangelegd worden. Het gemeentebestuur wil werk maken van het dossier Koning Albertstraat, dat al een tijdje op de tekentafel ligt.

De ingrijpende werken situeren zich tussen de kruispunten met de Molenkouter en de Jozef Jansstraat. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel, een nieuwe toplaag en een fietspad aan elke kant. Op vraag van omwonenden wordt onderzocht om het fietspad door te trekken tot de Jozef Jansstraat. Ten laatste begin 2021 wil men met de werken starten.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...