102de verjaardag vieren met familie

Zowel de gemeente Roosdaal als het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Pamel (Roosdaal) doen er alles aan, om het verblijf van de bewoners in de 115 woongelegenheden en 53 assistentiewoningen zo aangenaam mogelijk te maken. “Wij geloven dat onze zorg professioneel, liefdevol en gevoelig hoort te zijn”, luidt de missie. Eerder al hadden kinderen uit de gemeente tekeningen opgestuurd, die in twee tenten op de binnenkoer werden opgehangen.

Ditmaal werd een leuke oplossing gevonden voor de 102de verjaardag (!) van bewoonster Johanna en dit in volle coronacrisis. “Vandaag mocht onze bewoonster Johanna liefst 102 kaarsjes uitblazen”, laat het woonzorgcentrum op Facebook weten. “Ook in deze bijzondere tijden laten we zo’n speciale gebeurtenis niet zomaar voorbij gaan. Haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen kwamen haar verrassen en het gemeentebestuur trakteerde Johanna, alle bewoners en medewerkers op een stukje gebak.” 

Een en ander gebeurde voor de familie wél veilig achter glas, vermits de bewoners geen familie mogen ontvangen. Maar zo kreeg Johanna toch haar viering, de nodige felicitaties én een taart. Ook het koningshuis stuurde de 102-jarige felicitaties. “Op naar de 103!”, besluit het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw enthousiast. En Johanna? Zij glunderde van zoveel aandacht. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...